HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
02.12.2009 | Jiří Rada | A-tým

Spanilá jízda tabulkou pokračuje

V první třetině se hosté ujali vedení zásluhou svých dvou útočných es, tedy Tecla s Plachým. Prvně jmenovaný vyslal v přesilové hře Plachého a ten se opět nemýlil. Ve druhé třetině se dvakrát trefil Lukáš Dostál a zvýšil tak na 3:0. Domácím se podařilo ještě snížit, ale Jiří Kubát vrátil Spartaku opět tříbrankové vedení. Mohlo by se zdát, že zápas byl již rozhodnutý, ale nikoliv. Závěr utkání se pelhřimovským hrubě nepovedl a domácí Lvi se v rozmezí čtyř minut přiblížili na rozdíl jediné branky, ale více nezvládli. Jedinou černou kaňkou na utkání je zranění brankáře Maláče, který si poranil koleno. Pelhřimov si tedy veze všechny tři body a poskočil v tabulce na 4. místo.

Benešov

02.12.2009
18:00
3:4
(0:1, 1:3, 2:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 32. Bossas (Kaňka), 55. Kaňka (Kocman), 59. Bossas (Kaňka) - 13. Plachý (Tecl), 27. Dostál (Gajda, Jánský), 30. Dostál (Rohačík), 40. Kubát (Mařík). Rozhodčí: Nečas - Ruchar, Andrejsek. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 3:4.

BNS: Malík - Zeman, J.Verbík, R.Procházka, R.Verbík, Vejvoda, Beránek (P.Srdínko) - Kocman, Kaňka, Bosas - P.Dvořák, Jágr, Nestrašil - Jaeger(od 21. Strnad), Burda, Drda (Starec

PEL: Maláč – Plch, Gajda, Rašner, Kašpar, Roháčik, - Tecl, Plachý, Hadrava – Mařík, Kubát, Burian – Dostál, Jánský

Hráči pelhřimovského Spartaku vstoupili do utkání proti druhému celku tabulky koncentrovaně a od úvodu nepouštěli domácí do očekávaného tlaku. Naopak první nebezpečnou situaci si vytvořili právě hosté, kdy ve 3. minutě po přihrávce Maříka pálil Kubát, ale domácí gólman Malík jeho střelu s přehledem kryl. Poté si velikou šanci vytvořili i domácí, ale samostatný únik Dvořáka skvěle zlikvidoval Pavel Maláč v brance Pelhřimova. Poté se opět dostali ke slovu naši hráči, Burian na útočné modré skvěle přenechal Kubátovi, ten ale netrefil prostor mezi tyčemi. Pelhřimovští hráči i nadále diktovali tempo hry a v 10. minutě šli málem do vedení. Maříkův backhandový pokus ale na poslední chvíli vytěsnil mimo tyče strážce domácí svatyně Ondřej Malík. V čase 12:29 se už ale hosté dočkali – po ubráněné přesilové hře domácích, se k puku ve středním pásmu dostal Martin Tecl, který nacvičeným signálem sklepl puk do jízdy Tomáši Plachému, a ten se tváří v tvář domácímu brankáři nemýlil - 0:1. Pelhřimovští hokejisté i nadále kontrolovali hru, z klidu je vyvedla pouze přesilová hra domácích, ve které Dvořák ve vyložené šanci netrefil odkrytý kout hostující branky.

Do druhé části vstoupili pelhřimovští opět velmi dobře, ale Tomáš Plachý v pozici sám před brankářem zvedl kotouč pouze do břevna. Domácí kontrovali bleskově, ale v následné nepřehledné situaci před hostující brankou dokázal puk v brankovišti nalézt jako první Pavel Maláč. Ve 27. minutě se ale podruhé radovali hosté – po přihrávce Milana Gajdy dokázal z prostoru kruhů propasírovat puk po zemi do brány Lukáš Dostál. Tentýž hráč byl i hlavním hrdinou třetího gólového okamžiku a v 30. minutě po krásném pasu obránce Roháčika přes celé kluziště nezaváhal ani v samostatném úniku - 0:3. Hosté byli v tu chvíli na koni, ale jejich nadšení zchladil po dvou minutách benešovský forvard Arnoldas Bossas, který se po chybě pelhřimovské defenzivy ocitl zcela nekrytý před Maláčem, a nemýlil se - 1:3. Klid do pelhřimovských řad však vrátil těsně před druhou sirénou Jiří Kubát, který po brilantní přihrávce Martina Maříka od hrazení se štěstím procedil puk přes gólmana Malíka - 1:4.

Poslední třetinu se již hostující hokejisté snažili hlídat svůj náskok a nepouštět soupeře do nebezpečných situací, přesto utkání nakonec dostalo dramatickou zápletku! V 55. minutě propálil v přesilové hře domácí střelec Michal Kaňka gólmana Maláče mezi betony a hostům začalo být rázem horko - 2:4. Benešov převzal iniciativu a 3 minuty před koncem málem dotáhl jeden z domácích útočníků svůj backhandový blafák v přesilové hře do konce, ale v cestě mu stál výborný Maláč, který se ovšem při tomto zákroku zranil koleno a utkání dochytal s velkým sebezapřením. Hned o pár vteřin později oslabil svůj tým vyhozením mimo kluziště Jan Kašpar a následnou téměř dvouminutovou výhodu 5 na 3 domácí celek dokázal zužitkovat – minutu a půl před koncem snížil zblízka na rozdíl jediné branky Martin Kocman – 3:4. I přes enormní snahu se ale již domácím vyrovnat nepodařilo a z výhry se tak mohla radovat asi 30 - členná skupina hostujících příznivců, která po celý zápas hnala svými hlasivkami své borce vpřed.

Jiří Rada, Pavel Rafaj