HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.12.2009 | Jiří Rada | A-tým

Ani náskok čtyř branek na výhru nestačil

Pelhřimovští hokejisté vstoupili do utkání bez většího ostychu. Dobře si vedl brankář Spartaku Klestil, a tak se vedení ujali právě domácí. Úvodní branku vstřelil Kubát. O pět minut déle vstřelil první branku v dresu Pelhřimova Mařík, tak proměnil trestné střílení a posléze přidal i svoji druhou branku. Čtvrtý zásah přidal kapitán Tecl a zdálo se, že utkání je rozhodnuté. Jenomže hosté z Písku nesložili zbraně a ve třetí dvacetiminutovce udeřili. Postupnými brankami se přiblížili až na rozdíl jediné branky a při power - play dokonce vyrovnali. O deset vteřin později rozvlnil síť za Klestilem Šulčík a dokonal tak velký obrat Písku.

Pelhřimov

20.12.2009
17:00
4:5
(0:0, 3:0, 1:5)
Písek
Branky a nahrávky: 25.Kubát, 32. Mařík, 35. Mařík (TS) (Kubát), 42. Tecl (Plachý) - 45. Šulčík (Mazanec), 46. Kalečík (Novák, Procházka R.), 55. Novák (Šulčík, Květoň), 59. Bláha (Šulčík, Procházka R), 59. Šulčík (Květoň) . Rozhodčí: Pokorný - Blažek, Zídek. Vyloučení: 3:5 navíc Mařík (PEL) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 452. Průběh utkání: 4:0, 4:5.

PEL: Klestil - Plch, Vomela, Gajda, Zelený, Rašner, Roháčik - Tecl, Plachý, Votápek - Mařík, Kubát, Burian - Hadrava, Dostál, Jánský

PIS: Pinkas - Kalečík, Tollinger, Procházka R., Mazanec, Heršálek, Dietz - Javůrek, Bláha, Rezek - Květoň, Šulčík, Hovora - Míka, Suchánek, Slavík - Mošovský, Novák, Procházka P. - Všetečka

Utkání začali pelhřimovští hokejisté bez jakého koliv ostychu k soupeři a byli to právě oni, kdo si vytvořil první vážnější situaci. Před brankářem Pinkasem se zjevil osamocený Hadrava, ale svojí střelou mezi betony píseckého gólmana nepřekonal. Na druhé straně se poprvé dostal do kontaktu s kotoučem Klestil, jenž nejprve doslova vyhlavičkoval kotouč na zadní mantinel a posléze jej v dalším zákroku přikryl. Hrál se rychlý a pohledný hokej na obou stranách, přičemž pelhřimovští hokejisté byli místy nebezpečnější, ale za zmínku stojí pokus píseckého Hovory, který se pokoušel prostřelit brankáře Spartaku od modré, ale ten si jeho pokus pohlídal. Na straně domácích se dral před brankáře Dostál, ale k zakončení se nedostal. Hosté se čím dál více tlačili do útočného pásma a Klestil musel proti střele Javůrka předvést reflexní zákrok lapačkou. V 17. minutě předvedl ukázkový bodyček na Šulčíka Roháčik, za který sklidil velký aplaus.

Ve druhé třetině již začaly padat branky. Nejprve pět minut po přestávce překvapil Kubát píseckého Pinkase střelou o tyč a posléze o jeho záda - 1:0. Pelhřimov tato branka ještě více vyburcovala a hosté se dlouho trápili. Nadvakrát zakončoval Tecl, a ani Hadravův střelecký pokus v síti neskončil. Ve 31. minutě se protáhl do brejku Votápek, ale Mošovský jej fauloval a hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení, ke kterému se postavil Mařík. Tento velmi šikovný útočník chladnokrevně zakončil pod horní tyčku a poslal tak svůj tým do dvou brankového vedení - 2:0. O tři minuty déle se skóre měnilo potřetí. Kubát přenechal puk Maříkovi a ten se nemýlil ani podruhé, neboť i podruhé mířil pod horní tyčku - 3:0. O rychlou odpověď se pokusil Šulčík, ale bekhendovým blafákem na Klestila nevyzrál.

Třetí třetina se pro hokejisty Pelhřimova stala doslova hororovou. Sice v jejím úvodu zvýšil náskok Pelhřimova na 4:0 Tecl, ale poté již úřadovali pouze hosté. Písek se dostal do tempa a Pelhřimov byl jako na kolotoči. Klestil dlouho odolával, ale nakonec také kapituloval. Z druhé vlny si sjel Šulčík a zamířil přesně k tyčce - 4:1. O minuté déle lovil puk ze své sítě podruhé, neboť přesný zásah zaznamenal Kalečík – 4:2. Spartak bojoval dále. Mařík našel na modré volného Kubáta, ale ten mířil mimo tři tyče Pinkasovy branky. Šance byly k vidění na obou stranách, ale ty vážnější z holí hostů. V 55. minutě snížil na rozdíl jediné branky Novák a rázem se domácí začali strachovat o výsledek - 4:3. Spartak se snažil přidat branku, ale Teclův, ani Plchův pokus se neujal. Dvě minuty před koncem odjel na střídačku hostující brankář Pinkas a začalo tak dobývání pelhřimovské branky, které po několika vteřinách skončilo vyrovnávací brankou. Šulčíkovu dělovku dorazil za bezmocného Klestila Bláha – 4:4. Jenomže to nebylo všechno. O deset vteřin později dovršil velkolepý obrat Šulčík, který tak rozhodl o výhře Písku.

Jiří Rada