HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
13.01.2010 | Jiří Rada | A-tým

Pelhřimov nebodoval ani proti Trutnovu

Pelhřimovští hokejisté ani proti poslednímu celku tabulky z Trutnova nedokázali bodovat. Hosté z Podkrkonoší přijeli do Pelhřimova se sedmi juniory a i tak dokázali vyhrát. Pelhřimov se sice ujal vedení zásluhou Votápka, ale jejich výkon tomu nenasvědčoval. O dvě minuty hosté srovnali a začínalo se prakticky od nuly. Minutu před koncem první části se ujali vedení hosté, ale pouhých pět vteřin před první sirénou domácí opět vyrovnali díky Teclovi. Ve druhé třetině branky nepadly a rozhodla tedy poslední část, ve které dal gól jenom Trutnov. Hosté si tak odvezli plný počet bodů a přeskočili tak v tabulce Spartak.

Pelhřimov

13.01.2010
18:00
2:3
(2:2, 0:0, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 10. Votápek (Česnek, Tecl), 20. Tecl (Meloun, Česnek) – 12. Mikolášek (Havlíček), 19. Chytráček (Jindřich), 42. Pazdera (Chytráček, Bžezina). Rozhodčí: Mertl – Doležálek, Blažek. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 378.

PEL: Maláč – Rašner, Meloun, Plch, Vomela, Zelený, Jelínek – Tecl, Česnek, Votápek – Burian, Mařík, Kubát – Hadrava, Dostál, Jánský

TRU: Škrabelj – Pazdera, Mečiar, Mlejnek, Antonín, Měsíček, Provazník, Poul, Březina, Chytráček, Jindřich, Dlab, Havlíček, Mikolášek, Šejnoha, Fiedler, Petr, Řehák, Mašek

Do utkání vstoupili aktivněji hosté a Maláč musel likvidovat první šanci Trutnova nadvakrát. Při přesilové hře Pelhřimova hledal před brankou hostů Hadrava Zeleného, ten ale na kotouč nedosáhl. Hokejisté Spartaku dokázali na šance hostů odpovídat a poprvé v utkání na sebe upozornil Kubát, který ovšem z kruhů trefil pouze trutnovského brankáře, který o několik minut déle chyboval v rozehrávce a nadvakrát ho překonal Votápek - 1:0. Domácí se ale neradovali příliš dlouho. Ve dvojnásobné přesilové hře srovnal o břevno Mikolášek – 1:1. Pelhřimov si dokázal vytvořit i větší tlak v útočné třetině, ale celému kolotoči chyběla jediná střela, která by mohla Škrabelja ohrozit. V devatenácté minutě udeřili hosté podruhé. Vedení na stranu Trutnova strhl Chytráček, od jehož bruslí se dostal puk až za Maláče - 1:2. Radost hostů ovšem trvala pouhých šedesát vteřin. Tecl dokázal dorazit puk za hostujícího brankáře a vyrovnal na 2:2.

Druhá třetina příliš hokejové krásy nepřinesla. Hokej chvílemi připomínal ploužící se odsloužilé hokejisty na vesnickém rybníku, ale i přesto si oba celky vypracovali slibné šance, které ale skončili bez využití. Do té první se dostal trutnovský Březina, který ujel pelhřimovské obraně a následně trefil pouze tyčku Maláčovy branky. I na druhé straně se po puku hostující brankář pouze poohlédl. Tecl předal kotouč Burianovi a ten střílenou přihrávkou našel Dotála, který ovšem tečoval mimo tři tyče trutnovské branky. Počet šancí se zvyšoval zejména na domácí straně, trutnovští ovšem dokázali všechny nájezdy pelhřimovských ubránit a také vystrčili růžky. Domácímu brankáři se nepodařilo udržet puk ve své výstroji, ale než stačili hráči Trutnova skórovat, tak hlavní rozhodčí hru přerušil. Ve 38. minutě mohl strhnout vedení na stranu Spartaku mladý Votápek, ale střílenou přihrávku od Melouna tečoval pouze do brankáře Škrabelja.

Než se stačili pelhřimovští hokejisté ve třetí třetině rozkoukat, již prohrávali 2:3. V přesilové hře napřáhl Pazdera a kotouč, který se otřel o břevno, skončil až za bezmocným Maláčem. Domácí se mermomocí snažili opět vyrovnat, ale neujal se ani průnik Buriana, ani střelecká příležitost faulovaného Maříka. Ve 49. minutě zaváhal na útočné modré domácí Plch, ale svoji chybu dokázal napravit a ujíždějícího hráče od puku odzbrojil. Přesně v polovině posledního dějství se vyznamenal trutnovský brankář slovinské národnosti Škrabelj, neboť dokázal v leže nadvakrát vyrazit Maříkův pokus o vyrovnání. Ani pelhřimovský gólman nezůstal pozadu. Dvakrát skvěle vyřešil přečíslení Trutnova, přičemž dobře přečetl hru a včas dokázal vyjet a puk odpálit do bezpečí. V závěru utkání sáhli domácí pro oddechový čas a následnou hru bez brankáře, ale ani tento pokus pelhřimovského trenéra Zmrhala nevyšel. Spartak tak opět vyšel bodově naprázdno a krčí se na poslední příčce druholigové tabulky skupiny Střed. Do zápasu nezasáhl pro pracovní povinnosti centr prvního útoku Plachý, ani avizovaný obránce, kterého jméno je zatím takovým malým tajemstvím.

Ohlasy po utkání

Pavel Zmrhal (trenér Pelhřimova): Je to smutný, ale je to tak a musíme si to přiznat. Porazilo nás mužstvo soupeře, který bylo složeno z hráčů juniorského věku z Hradce Králové a z okolních měst a více méně i z hráčů, kteří hrají Krajský přebor. O to je to smutnější, že nás v součastné chvíli porazí takovýto mančaft. Bohužel je na nás asi nějaká deka a nevím jakým způsobem ji ze sebe strhnout. Myslel jsem, že tímto zápasem by se to mohlo zlomit a že bychom se mohli protrápit k nějakému vítězství a prostě to nějak otočit. Nestalo se tak, ale soutěž jde dál a my musíme také. Hráčům jsem pouze řekl, že v součastné chvíli musí začít každý u sebe.


Stanislav Mečiar (hlavní trenér Trutnova): Já si myslím, že jsme byli o něco lepší mančaft. Měli jsme více šancí a kluci bojovali až do konce. Je to určitě vydřené a hodně důležité vítězství jak pro ně, tak pro nás pro všechny. Na klukách bylo vidět, že chtějí vyhrát a dali do toho tolik potřebné srdce a makali, v tom byl asi náš největší úspěch.

Jiří Rada