HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
31.01.2010 | Jan Wirkner, Aneta Hanetšlegerová | A-tým

Vajgar proti Spartaku ukončil prokletí domácího prostředí těchto soubojů

Pelhřimovští hokejisté odcestovali do Jindřichova Hradce i s Hertlem, Bartákem a Kundelou. První třetina odpovídala síle obou týmů a po šťastné brance na každé straně se šlo do kabin za nerozhodnutého stavu, ale na prostřední část by raději hráči Spartaku zapomněli. Po hrubých chybách červenobílých udeřili domácí celkem pětkrát a rozhodli tím celé utkání. Do poslední dvacetiminutovky vstoupili hosté s pozměněnou sestavou a byli Vajgaru rovnocenným soupeřem, ale skóre se již nezměnilo. Spartak tedy z Jindřichova Hradce odjel s prázdnou.

Jindřichův Hradec

31.01.2010
18:00
6:1
(1:1, 5:0, 0:0)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 4. Zíb (Skokan, Tupý), 23. Voříšek (Fiedler), 24. Zíb (Matušík), 26. Voříšek (Bula), 31. Kupec (Dvořák, Šulčík), 35. Hájek (Matušík, Skokan) - 13. Vrdlovec (Mařík). Rozhodčí: Pražák - Mertl J., Novák P.. Vyloučení: 7:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 648. Střely na branku: 24:14. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.

JHR: Kubeš - Fiedler, Klíma, Novák, Ištvánik, Chmel, Vinogradov, Šulčík, Dvořák, Zich, Kupec, Skokan, Bula, Hájek, Tupý, Kašpárek, Mazanec, Matušík, Voříšek.

PEL: Maláč - Meloun, Plch, Jelínek, Zelený, Rašner, Hertl, Popela - Tecl, Plachý, Barták - Kubát, Burian, Mařík - Hadrava, Vrdlovec, Kundela - Jánský, Votápek, Dostál

Ve třetí minutě utkání se blýsknul hostující Hadrava, ale při brejku tří na jednoho nemířil nejlépe. V polovině 4. minuty vyhrál Vajgar vhazování v útočné třetině, od modré vystřelil ne zrovna prudkou střelou Petr Zíb a puk skončil za zády Pavla Maláče – 1:0. O minutu později měl velkou šanci Matušík, ale minul branku, navíc Skokan dostal dvě minuty za krosček. Přesilovka nic zajímavého nepřinesla a vzrušení přišlo až ve 13. minutě, kdy rozhození hradeckého brankáře využil šťastnou ranou Daniel Vrdlovec – 1:1. V polovině 15. minuty měl s Bulovou ranou problémy Maláč, ale puk v brance neskončil. O půl minuty později tečoval Skokan mimo branku, Kupec nedokázal v téže minutě propasírovat puk do branky.

Do druhé třetiny vstoupili domácí oslabením, když Tomáš Tupý vyhodil nešťastně puk z hrací plochy. Přesilovka Spartaku nepřinesla žádné střelecké příležitosti, naopak Matušík zahrozil při vlastním oslabení. Na konci 23. minuty neudržel Maláč střelu od modré a Luboš Voříšek švihem uklidil puk za záda pelhřimovského brankáře – 2:1. A aby toho nebylo málo, tak o necelou minutu překonal nejistého brankáře hostů ranou z kruhu Petr Zíb – 3:1. Smršť domácích pokračovala a na začátku 26. minuty nechytil Maláč střelu Luboše Voříška – 4:1. Vajgar byl v této fázi utkání lepším týmem, za hosty se projevil snad jen Kubát svou střelou těsně mimo. Ve 31. minutě ujel Vajgar do brejku dvou na nikoho, David Kupec si vyměnil puk s Markem Dvořákem a poslal domácí do čtyřbrankového trháku. Pět minut před koncem druhé třetiny vyrazil Maláč Matušíkovu ránu, kterou uklidil do branky Tomáš Hájek – 6:1.

Třetí třetina nepřinesla pokračování gólových hodů, pokusy Voříška nebo Nováka nebyly nad síly hostující obrany. Nezáživnou hru zastavili v 50. minutě Mazanec s Melounem, kteří se pustili do lehkého pěstního souboje. O dvě minuty později mířil bekendem nad Maláčovu branku Tomáš Tupý. Poté měli domácí minutovou přesilovku pěti proti třem, ale Zíb s Hájkem nemířili přesně. Následovaly další pokusy Voříška, Kupce či Dvořáka, na druhé straně kontroval Votápek, ale skóre se ve třetí třetině již nezměnilo. Vajgar navýšil před čtrnáctidenní pauzou náskok na třetí Benešov na rovných deset bodů.

Ohlasy po utkání

Jiří Hájek (trenér Jindřichova Hradce): Měli jsme dnes ze soupeře respekt, minule tu Pelhřimov předvedl dobrý výkon. První třetina skončila 1:1, ale dnes jsme byli po celou dobu utkání aktivnější a hokejovější. I přesto, že jsme ve druhé třetině dali pět gólů, tak jen z deseti střel, což je pěkná produktivita, ale střel to je málo. Jestli nám bude stačit dvacet střel na utkání v play-off, to se neví. My musíme jít víc do koncovky, dneska druhá třetina vyšla, ale slyšel jsem dnes názor, že tam Maláčovi padly dva laciné góly, ale to tak není. Naši hráči dělali, co jsme po nich chtěli, clonili, přejižděli mu před výhledem. Ale v téhle soutěží nemůžeme chtít více, natož, aby hráči, kteří jdou zítra do práce, vlezli před gólmana a položili se do střely, která by jim mohla přivodit zranění.

Jan Wirkner, Aneta Hanetšlegerová