HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.08.2009 | Jiří Rada, Martin Krásný | A-tým

Ani dva góly Dvořáka na výhru nestačily

Hokejisté Spartaku utrpěli další porážku. Tentokrát nestačili na domácí Žďár nad Sázavou a dvakrát za sebou vysoko prohráli. K protiútoku zavelil Dvořák, ale ani jeho dvě branky na zkorigování výsledku nestačili. Mezi střelce Spartaku se také zapsal obránce Meloun. Pelhřimov tak navázal na úterní domácí utkání, ve kterém podlehl vysoko Technice.

Žďár nad Sázavou

20.08.2009
18:00
6:3
(1:0, 4:1, 1:2)
Pelhřimov
Branky a nahrávky: 14. Šulc, 24. Doležal (Koželuh), 26. Štěpánek, 31. Sobotka R. (Dítě, Bukáček), 31. Hron (Štěpánek), 57. Dítě (R. Sobotka) - 38. Dvořák, 52. Meloun (Dostál, Plachý), 60. Dvořák . Průběh utkání: 5:0, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3 .

ZNS: Vajner - Koželuh, Doležal, Lupač, Pleva, Fibikar, Smejkal, Šulc - Kotlík, Sobotka M., Plachý - Bukáček, Dítě, Sobotka R. - Hron, Štěpánek, Havelka

Od prvních minut si domácí vytvořili zřetelnou převahu, ale v koncovce byli hodně bezzubí. Na hostujícího brankáře sice směřovala řada střel, ale bohužel většina z nich končila buď v jeho náručí a nebo minula jeho branku . Výsledkem velkého tlaku tak bylo pouze hubené jednogólové vedení. O to se zasloužil domácí Šulc, který byl faulován v jasné šanci a nařízené trestné střílení sám střelou k tyči proměnil. Hosté se do obranného pásma dostávali jen sporadicky a první vážnou šanci si vytvořili až v samém závěru až v závěru třetiny, ale hráč hostí branku minul.
Obraz hry se nezměnil ani ve druhé časti hry. Jen s tím rozdílem, že domácí přeci jen alespoň trochu protrhli střeleckou smůlu. Nejprve se z pozice beka vydal přes celé hřiště Doležal a střelou z kruhů podruhé pokořil hostujícího brankáře. Zanedlouho byl z podobného místa úspěšný Štěpánek a na čtyřgólový rozdíl zvýšil z brankoviště důrazný R.Sobotka. A když vzápětí vymetl Hron horní roh Čekalovy branky, vypadalo to s hosty hodně zle. Domácí ale zvolnili a umožnili hostům odvrátit hrozící debakl. Ke slovu se tak dostal i Vajner v domácí brance a po několika výborných zákrocích musel i on v závěru třetiny kapitulovat po úniku Dvořáka.
Ve třetí části úroveň hry opět klesla. Domácí dál zahazovali šance a jejich lehkovážný přístup umožnil hostům další korekci stavu, když úspěšným střelcem byl Meloun. Jediný gólový zápis domácích si v této třetině připsal Dítě, když se v jejím závěru pěkně uvolnil před hostující brankou. Poslední slovo ale patřilo nakonec hostům, když těsně před koncem zápasu využil už zjevné nekoncentrovanosti domácích hráčů hostující Dvořák. Jiří Rada, Martin Krásný