HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.01.2017 | Pavel Blažek | A-tým

Lední Medvědi změří síly se žďárskými Plameny


Jubilejní 30. kolo druhé hokejové ligy nabídne další ze soubojů regionálních rivalů - na pelhřimovský led se v sobotu 28.ledna chystají Plameny ze Žďáru nad Sázavou, soupeř, který již letos Lední Medvědy dvakrát porazil. Utkání začne úderem 18.hodiny.

Tento článek patří k zápasu PEL - ZNS 5:3

SKLH Žďár nad Sázavou

Hokejisté ze Žďáru nad Sázavou před letošní sezónou vyměnili hlavního trenéra a nový lodivod Konečný hned začal přetvářet herní projev Plamenů. Chvíli to ale trvalo, během září a října 2016 Plameny pravidelně střídaly vítězství a porážky. Pak ale začala forma žďárského celku stoupat a od poloviny listopadu 2016 do začátku roku 2017 Plameny zvítězily desetkrát v řadě a krátce se parta okolo trenéra Konečného ocitla na stříbrné příčce skupiny Střed. Pak přišel ústup formy a tři porážky ze čtyř zápasů, kdy jediný, zato výrazný výsledek přišel z domácího zápasu s David Servisem (10:3). V zatím posledním zápase Plameny přetlačily na domácím ledě Písek jednoznačně 7:2, přestože v první třetině vedl Písek o dvě branky.

Mezi třemi tyčemi nemají Plameny v této sezóně pevně určený post týmové jedničky - většinu zápasů odchytali Milan Řehoř s Jiřím Slámou. Oba muži v maskách si drží úspěšnost zákroků pod 90 %, lépe je na tom Jiří Sláma s úspěšností zákroků 89,2 %.

Produktivitě obranných řád Žďáru nad Sázavou kraluje duo Martin Pleva - Petr Beneš. Úspěšnější je Martin Pleva, který za záda brankářů dopravil šest puků a navrch přidal čtrnáct bodů za asistence. O bod zpět je Petr Beneš (10+9).

Kanadské bodování Plamenů nemá jasného lídra. Nejvíce bodů do své sbírky nasbíral Luboš Kunstmüller, který pálil ostrými v osmi případech a sedmnáct bodů přidal za asistence. Hned v závěsu jsou Lukáš Bureš (7+18) či Martin Kuřítko (14+7), který je v této sezóně nejlepším střelcem celku z Bouchalek

Vzájemné zápasy v letošní sezóně

Pelhřimovští hokejisté v letošní sezóně změřili síly se žďárskými Plameny již ve třech zápasech. Parta okolo trenéra Dvořáka se radovala hned v prvním vzájemném duelu letošní sezóny, když z Bouchalek putovala k Bělé překvapivá, ale zasloužená výhra 5:2. Lední Medvědi ale zaspali začátek druhého vzájemného duelu, kdy si na pelhřimovském ledě otevřeli hosté střelnici hned v úvodní dvacetiminutovce, ve které vsítili pět branek. Pelhřimovští hokejisté sice v dalším průběhu několikrát korigovali stav utkání, prohře 6:8 ale zabránit nedokázali. Třetí duel, tentokrát na žďárských Bouchalkách, opět patřil Plamenům. Průběh prvních dvou třetin byl přitom vyrovnaný, těsný domácí náskok se rozrostl až v závěrečné periodě - celkově Plameny porazily Pelhřimov 6:3. 

Sestavy z posledního utkání

Černý - Kubát, Port, Kasalý D., Jelínek, Adam, Wasserbauer, Kalenda, Hadrava Marek, Hadrava Martin, Kasalý F., Votápek, Kopic, Plachý, Vysloužil, Siřiště, Šulák, Všetečka
Řehoř – Pleva, Beneš, Kolda, Smejkal, Hort – Červenka, Kunstmüller, Vítek D., Bureš, Kuřítko, Gregar, Kovářů, Střecha T., Juráň, Paták, Čech, Pytlík

Představení soupeře

Oficiální název klubu: Sportovní klub ledního hokeje Žďár nad Sázavou, o.s.

Adresa: Sportovní klub ledního hokeje Žďár nad Sázavou, o.s., Jungmanova 1496/10, 591 01 Žďár nad Sázavou

Internetové stránky: www.hokejzr.cz
E–mail: info@hokejzr.cz

Telefon, fax: 566 621 344

Rok založení klubu: 1938
Klubové barvy: bílá a červená
Kapacita stadionu: 2 300 míst

Předseda a generální manažer: Miloslav Šimon

Trenér: Michal Konečný
Asistenti trenéra: Jaroslav Benák

Další zápasy 30. kola skupiny Střed:

KLH Vajgar Jindřichův Hradec - NED Hockey Nymburk

SC Kolín - BK Havlíčkův Brod

IHC Písek - HC Moravské Budějovice 2005

HC David Servis České Budějovice - HC Tábor

Pavel Blažek