HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
29.09.2011 | Tomáš Bečka | A-tým

Pavel Suk: Do zápasu jsme dali srdce, a proto jsme vyhráli


Ve třetím domácím utkání v sezóně se Spartak střetl s Kutnou Horou a Středočechy vyprovodil ze svého ledu se sedmigólovým přídělem. Velkou zásluhu na tomto výsledku měla druhá útočná formace Spartaku. Pavel Suk, si připsal gól a dvě asistence, čímž se stal nejproduktivnějším hráčem utkání. Po třech zápasech, ve kterých vyšel střelecky naprázdno, si tak v posledních dvou utkáních nadělil stejný počet gólů.

Tento článek patří k zápasu PEL - KUT 7:2

Ten, kdo přišel na zimní stadion v Pelhřimově jen s malinkým zpožděním, tak mohl po právu litovat. Spartak vstřelit během úvodních pěti minut tři góly a nasměroval svou spanilou jízdu ke třem bodům. Ovšem hosté se nechtěli vzdát bez boje a zápas ve druhé třetině ještě zdramatizovali. „Naštěstí se nám rychle podařilo vstřelit gól na 4:2 a vzápětí ještě pátou branku. Poté jsme šli do třetí třetiny s náskokem tří gólů, což se nám podařilo pohlídat,“ odtajnil Suk hádanku rozhodujícího momentu utkání.

Sedm gólů, to už je poctivá porce branek v ligovém zápase. Celkově se již Pelhřimovským podařilo nasázet v sezóně třiadvacet branek, čímž jsou čtvrtí nejlepší v tabulce. I přes středeční vysokou výhru našel na tomto zápase čtyřiadvacetiletý útočník jednu kaňku, která trochu kazila dojem z výhry. „Mohlo to být ještě lepší, především v obraně. Máme problémy s nahazovanými puky soupeře a s jejich následným napadáním. Poté se nám nedaří dostat se z našeho pásma a kombinace posléze trochu zaostává,“ svěřil se rodák z Jihlavy s potížemi, které by se dali ještě vylepšit.

Po nevydařených zápasech se Žďárem a Hodonínem byla na hráčích velká zodpovědnost, aby opět naplno bodovali a neztratili tak kontakt s čelem tabulky. „Do tohoto utkání jsme šli hlavně v bojovné náladě. Řekli jsme si, že musíme hlavně bojovat a na ledě si pomáhat. Tato liga je prostě jen o srdci jít do všeho naplno, a když opravdu toto splníte, tak ostatní věci přijdou,“ vysvětlil Suk krátce po zápase.

Pelhřimovskému útočníkovi se proti Kutné Hoře podařilo vstřelit druhý gól v sezóně, po kterém se na světelné tabuli objevila číslice pět. „Byl to spíše gól z kategorie šťastnějších. Z rohu jsem dostal přihrávku od Hadra (Marka Hadravy – pozn. autora). Ještě jsem se snažil najít Kubise (Jiřího Kubáta), ovšem puk mi trochu poodjel, a pak to už nešlo nahrát, tak jsem do toho plácnul a padlo to tam,“ popsal svou druhou trefu v sezóně.

Až do předposledního utkání s Hodonínem však Suk stále čekal na svůj premiérový gól v letošní sezóně. Leč na ledě Jihomoravanů se konečně prosadil po brejkové situaci, která ho dostala do sedla, ve kterém se udržel i v následujícím utkání. „Gól, který jsem dal v Hodoníně, mi určitě pomohl a měl na mě velký vliv. Trochu to ze mě spadlo a teď se mi hraje lépe. První tři zápasy jsem se nemohl trefit, až v minulém zápase po Jirkově pěkný přihrávce mi to sedlo a já konečně prostřelil brankáře,“ je rád Suk za branku, která se mu podařila vstřelit v sobotním utkání, jenž měla velký vliv i na jeho psychickou pohodu.

Pro tento zápas udělal trenér Meloun v sestavě hned dvě změny. Místo Dolejše se do brány postavil Jan Čekal, neboť havlíčkobrodský brankář si musel plnit povinnosti v dresu mladých Rebelů. Do útoku se pak vedle Suka s Kubátem zařadil Marek Hadrava. „Žádný skrytý význam to nemělo. Prostě jsme udělali tuto změnu, která se osvědčila, takže z mého pohledu to bylo jen ku prospěchu věci,“ stručně Suk okomentoval, proč se na místo Havla posunul Hadrava. Útočníkova slova potvrdila i statistika po konci duelu. Všichni tři členové Sukovi formace nasbírali celkem sedm bodů. Navíc se mu spolupráce s mladým útočníkem zamlouvala. „Byl jsem s ním hodně spokojený. Prostě ať hraju s kýmkoli, vždy se snažím hrát naplno. Buď ta souhra klape, nebo nikoli. Dnes se nám podařilo přispět k vítězství, tím pádem z našeho pohledu spokojenost,“ dodal nejen ke svému výkonu mrštný forvard.

Trenér Meloun si po minulých zápasech postěžoval na slabou produktivitu svého týmu a mnoho individuálních chyb. Poslední zápas dokázal, že hráči si v kabině vyjasnili některé nepovedené situace a poslední domácí zápas byl jasným důkazem. „Říkali jsme si, že se musíme snažit o častou střelbu z každé pozice a zbytečně si nenahrávat až do prázdné branky. Ačkoli se nám podařilo vstřelit sedm gólů, tak jich mohlo být mnohem více. Nezužitkovali jsme další šance, takže jsme v uvozovkách vstřelili jen sedm gólů,“ prozradil Suk taktiku, se kterou vyrukovali na soupeře. Palebná síla Pelhřimova se ukázala v plné síle, uvidíme, jak si hráči Spartaku povedou v neděli proti Kolínu.

Tomáš Bečka