HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
20.09.2012 | Tomáš Bečka, foto: Zbyněk Zápotočný | A-tým

Vyhrávat s jedním gólem se nedá, má jasno Rašner


Pro většinu hráčů byl včerejší zápas již druhým startem v letošní sezoně. Ovšem Adam Rašner si až v Moravských Budějovicích odbyl premiéru v tomto ročníku. Po zranění, které si přivodil v přípravném zápase proti Jihlavě, však nezažil vítězný návrat. Jeho tým totiž prohrál 2:1 a stále čeká na první body. Start Rašnera v dalším zápase s Vajgarem zatím není úplně jistý, ale dle slov pelhřimovského obránce se cítí na to, aby mohl vzdorovat dalšímu soupeři.

Tento článek patří k zápasu MOR - PEL 2:1

Ke druhému zápasu zamířil Pelhřimov na led nováčka. Sedmdesát kilometrů vzdálené Moravské Budějovice viděly ve středu podvečer pouze tři góly. Ovšem domácí publiku mohlo být po závěrečném hvizdu rozhodčího spokojené. Pelhřimov totiž neudržel jednobrankový náskok a ve třetí třetině svěřenci trenéra Cakla otočili zápas ve svůj prospěch. „Zápas byl velice vyrovnaný. Dá se říct, že se hrálo pouze ve středním pásmu. Nenaskytly se žádné vyložené šance,“ zhodnotil Rašner duel proti nováčkovi centrální skupiny.

Od 14. minuty svítilo na ukazateli skóre 0:1 ve prospěch hostů. Jenže branka Bezděka na výhru nestačila. „Málo střílíme a netlačíme se do brány. Přeci jen v této lize se nedá vyhrávat s jedním gólem. Za našeho vedení jsme se snažili, aby se Budějovice nedostaly do vyložených šancí. Celkem se tento plán dařil, ale pak nám bohužel nevyšel nástup do třetí třetiny a dostali jsme dva góly,“ lituje pelhřimovský obránce a snaží se najít místo, kde zatím nejvíce tlačí bota Melounova výběru.

Rašner nemohl nastoupit do posledních dvou přátelských utkání s Chotěboří a B – týmem, protože v utkání s Jihlavou si přivodil zranění kolene. K prvnímu mistrovskému zápasu tedy nastoupil až včera. „Že nastoupím jsme se rozhodli s trenéry až při posledním tréninku. Navíc jsem nastupoval s tím, že když mě to bude bolet, tak odstoupím,“ prozradil jihlavský odchovanec.

I přesto, že mladý bek naskočil do zápasu a ke všemu ho celý odehrál, musel být v každém střídání nanejvýš obezřetný. „Obavy z obnovení zranění jsem měl, protože stále to není tak dávno, kdy se mi zranění přihodilo. Když jsem šel do souboje, tak jsem byl opatrnější,“ pověděl třiadvacetiletý zadák. Nástup do utkání znamenal i risk neúčasti v dalším zápase proti Jindřichovu Hradci, který zavítá do Pelhřimova již tuto sobotu. „Stav zranění se mění ze dne na den. Zápas v Budějovicích jsem dohrával s bolestmi, ale stav utkání mi nedovolil, abych odstoupil,“ přiznal Rašner, že poslední minuty hrál se sebezapřením. „Nevím, jak se bude zranění vyvíjet, ale momentálně můžu říct, že proti Hradci bych chtěl nastoupit,“ nechal se slyšet obránce, který v dorosteneckých letech oblékal dres Zlína a následně v juniorech slovenské Žiliny.

Sečteno podtrženo. Dva zápasy, dvě prohry, nula bodů. Taková je prozatím vizitka pelhřimovského Spartaku, který se v tabulce zatím krčí na posledním místě. „Jelikož jsem hrál první mistrák, tak bych to vůbec černě neviděl. Zcela upřímně mohu říct, že kvalita týmu od minulé sezony vzrostla. Alespoň to je můj pocit. Dle mého stačí více střílet a jít do brány. To je jeden z receptů k tomu, aby se nám opět dařilo. Pak přijde zápas, kdy se vše zlomí a následně bude naše jistota vyšší. A jak dobře víme, 2. liga se nerozhoduje na začátku, ale na konci,“ ví pilíř obranných řad Spartaku.

Tomáš Bečka, foto: Zbyněk Zápotočný