HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
21.10.2018 | Redakce | A-tým

Nejsme zkušený tým, ale koncovky si musíme pohlídat, je si vědom Mejzlík


Jedenácté kolo přiválo na pelhřimovský led celek z jihu Čech, budějovický David Servis. Oba týmy dělil před zápasem jeden body, přičemž hostům patřilo poslední místo a domácím to předposlední. Důležitost duelu tak byla jasně daná. Po dlouhém zranění se mezi mantinely navíc vrátil Tomáš Mejzlík, který už v minulém kole odcestoval do Tábora, kde vstřelil jeden gól. Proti Budějovicím se opět trefil, a navíc zaznamenal jednu asistenci. Zatímco s Táborem jeho celek žádný bod nevyválčil, proti Servismanům uzmul dva po výhře v prodloužení. Dvacetiletý útočník tak za dva zápasy posbíral tři body a plnohodnotně se vrátil do Melenovského sestavy.

Tento článek patří k zápasu PEL - DSB 5:4 pr.

Situace v tabulce vypadal před utkáním jasně. David Servis měl na kontě šest bodů, přičemž se krčil na posledním sedmém místě. Pelhřimov jich nasbíral sedm a pohyboval se jen o příčku výše, přičemž na pátý Písek ztrácel čtyři body. Medvědy navíc zužovala nepříjemná série šesti prohraných zápasů v řadě.

Takové tedy byly vstupní informace před utkáním, které po čtrnácti minutách hry nabralo pro Pelhřimov nepříjemný spád, když se hosté dostali do dvoubrankového vedení. „Klasicky nám bohužel utekl začátek, kdy jsme rychle prohrávali 0:2, ale pak jsme to parádně dotáhli,“ okomentoval vstup do zápasu Tomáš Mejzlík. Skóre zápasu se přelévalo ze strany na stranu až do závěrečných minut. „Poslední třetina byla o tom, že kdo bude chtít víc, ten vyhraje. Bohužel nám to opět uteklo a inkasovali jsme ve chvíli, kdy do konce zbývaly tři minuty,“ lituje mladý útočník. „Jsme však rádi za dva body. Bylo to utkání z chvostu tabulky, takže jsme rádi, že jsme ho zvládli alespoň takto.“

Předchozí venkovní zápas s Táborem měl podobné rysy. Především v tom, že i ve středu Medvědi před koncem vedli, ale náskok se jim nepodařilo udržet. Nabízí se tak otázka, zda si tímto celek Marka Melenovského a Jaroslava Benáka vybírá daň za nezkušenost nebo v závěrech duelů docházejí síly. „Od každého trochu. Ale v Táboře za stavu 4:2, i když nejsem zkušený tým jako ostatní, si prostě koncovky musíme pohlídat. Na to se nedá vymlouvat, to je jen naše chyba,“ ví jedna z nových posil pelhřimovského klubu před touto sezonou.

Vedení klubu vyhlásilo před sezonou cíle, které se zatím nedaří naplňovat. Umístění celku by se mělo pohybovat ve středu tabulky či v první polovině. Po čtvrtině soutěže ale realita vypadá zcela jinak. „Sezona je ještě dlouhá, takže není důvod skládat zbraně. Cíl máme a snažíme se ho realizovat. Chybí nám štěstíčko a v některých soubojích třeba zarputilost. O to víc bolí, když v nějakých zápasech prohrajeme o gól nebo o dva,“ říká hráč, jenž poprvé okusil druhou ligu v Moravských Budějovicích.

Mejzlík dlouho absentoval kvůli zdravotním problémům. Poprvé po dlouhé pauze naskočil ve středu v Táboře, kde zaznamenal jeden gól a v duelu s David Servisem přidal další a navrch asistenci. „Koleno nebolí, i když je to záhul, což jsem si ověřil v Táboře. Ale postupně se do toho dostávám a snažím se týmu co nejvíce pomoct,“ uzavírá Tomáš Mejzlík.

Redakce