HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
26.02.2020 | Pavel Blažek | A-tým

Startuje play-off Krajské ligy! Pelhřimov hostí Milevsko


Základní část jihočeské Krajské ligy je minulostí, nejhorší celky mají dovolenou, těm lepším začíná play-off. Pelhřimovští Poutníci se v prvním kole nadstavbové části utkají s mužstvem Milevska, jenž se do této váze kvalifikovalo z osmého místa. Série hraná na dva vítězné zápasy startuje v pátek 28.února u Bělé a úvodní buly je stanoveno na 19 hodin.

Tento článek patří k zápasu HCP - MIL 8:7

HC Milevsko 2010

Úvodní soupeř pelhřimovského celku v letošním play-off prožil poněkud rozpačitou základní část. Body dokázalo Milevsko pravidelně sbírat především se slabšími soupeři, ovšem i zde by se našlo pár výjimek, zelenomodří například dvakrát podlehli Rytířům z Hluboké nad Vltavou (doma 3:7, venku 4:5 po nájezdech). Na druhou stranu zase svěřenci trenéra Štycha dokázali zatopit i silným soupeřům, Milevsko si v základní části jako jediné dvakrát poradilo s Českým Krumlovem (venku 3:2, doma 7:1), bez bodu ve vzájemných zápasech skončil i celek Strakonic, které Milevsko porazilo na domácím ledě 6:3 a na soupeřově hřišti 7:3. Jestliže většina základní části nezastihla zelenomodré v optimální formě, únor zastihl svěřence trenéra Štycha v lepším světle - tým bojoval o účast v play-off, v posledních čtyřech duelech základní části prohrál akorát v Pelhřimově a v generálce na vyřazovací část si poradil s Českým Krumlovem (viz. výše) - co na tom, že Český Krumlov nastoupil do utkání po těžké bitvě na pelhřimovském ledě ani ne 24 hodin zpět. Díky posledním výsledkům se dá očekávat tuhý boj mezi oběma soupeři, rozdíl po základní části v postavení obou mužstev nemusí být znát

Vítěz produktivity na straně Milevska v základní části je Jakub Šimák, který do černého pálil sedmkrát a navrch přidal i osmnáct asistencí. S mírným odstupem následuje Jiří Müller (9+11) či Štěpán Kadilák (8+9). Jedničkou týmu mezi tyčemi je Michael Panec, kterého si pelhřimovští fanoušci mohou pamatovat z několika bitev Pelhřimova s Táborem v rámci druhé hokejové ligy.

Vzájemné duely v letošní sezóně

Pelhřimov se utkal s Milevskem v základní části dvakrát a v obou případech ze souboje odešli Poutníci vítězně. Nejprve v 10.kole zavítal Pelhřimov do Milevska a díky výborné první třetině si vytvořili Poutníci tříbrankové vedení. Když v prostřední části zvýšili hosté na pětibrankový rozdíl, tempo hry poněkud opadlo a do hry se stále více dostávali také domácí hokejisté, kteří několikrát prověřili kvality Jíry v pelhřimovské brance. Milevsko dokázalo zápas zdramatizovat, ovšem pouze dvěma vstřelenými brankami. Na druhé straně několikrát zachránil Panec svůj tým od výraznější prohry. Pelhřimov si z Milevska odvezl vítězství 5:2. Odveta se hrála v Pelhřimově v rámci 21.kola a byla to zatím jediná prohra Milevska v letošním únoru. Opět měli výraznější nástup Poutníci, kteří v páté minutě skórovali dvakrát v rozmezí pouhých devíti vteřin. I v tomto případě Pelhřimov vyhrál úvodní dějství tříbrankovým rozdílem, skóre mohli domácí v dalším průběhu několikrát navýšit, všechny šance Poutníků ale vychytal Panec či milevského golmana zastoupila branková konstrukce. Hosté stihli v závěru druhé třetiny gólovou korekci, díky které byl zápas otevřený až do samotného závěru. Pelhřimov ale vítězství uhájil a na domácím ledě zvítězil 3:1.


Program čtvrtfinálové série mezi Pelhřimovem a Milevskem

Pátek 28.února: Pelhřimov - Milevsko, začátek utkání v 19 hodin

Neděle 1.března: Milevsko - Pelhřimov, začátek utkání v 17 hodin

Středa 4.března: případný rozhodující zápas na ledě Pelhřimova, začátek utkání v 19 hodin

Páteční duel bude mít více než slavnostní začátek. Úvodní buly zápasu totiž vhodí Dominik Hašek, jeden z nejlepších brankářů hokejové historie, olympijský vítěz z Nagana 1998, dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a držitel mnoha prestižních ocenění z NHL. Lze proto očekávat výrazně vyšší návštěvnost, pořadatelé prosí diváky, aby přišli raději dříve a připravili si přesný obnos k zaplacení u vstupu (50 Kč), aby se netvořily dlouhé fronty.

Pavel Blažek