HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.08.2008 | Kamil Vaněk - Deník | A-tým

Kdo dal gól? Ani Vácha neví


Podle břeclavského hlasatele i oficiálního zápisu o utkání vstřelil jediný gól Pelhřimova Jan Šejnoha. Ten by ho ale musel v přesilovce dosáhnout opravdu lehkou tečí střely, kterou na branku vyslal Josef Vácha. Jak to ve skutečnosti bylo?

Tento článek patří k zápasu BRE - PEL 4:1

Puk se dostal do sítě po vaší střele, ale hlasatel oznámil jako autora branky Honzu Šejnohu. Z prostoru střídaček to však vypadalo, že střela prošla do sítě nikým netečována. Jak to bylo ve skutečnosti?

Přiznám se, že nevím. Já jsem se hlavně soustředil, abych netrefil hráče před sebou a celou dráhu puku jsem neviděl. S Honzou jsme se o tom ještě nebavili, takže ani nevím, kdo ten gól dal. Ale to není důležité. Spíš mě mrzí, že jsme se za stavu 3:1 nedokázali zvednout.

Možná klíčový moment zápasu přišel jindy. Relativně dlouho se hrálo bez branek, ale pak se vám polovině zápasu domácí utrhli na dvoubrankový rozdíl. Kde byla chyba?

Gól na 1:0 v přesilovce padl po vydařené střele. Pak přišel do branky Kuba Kaiseršot a my jsme ho v době, kdy byl studený moc nepodrželi. Nechali jsme soupeře, aby na něj dotíral a byl z toho druhý gól. Břeclav jsme tak dostali do pohody.

Byli jste dost často vylučováni. Trenér při hodnocení hovořil o zbytečných faulech. . .

Asi na tom bude něco pravdy. Hrozně si pomáháme holemi. Hákování nebo podrážení, to jsou opravdu zbytečné fauly a my se jich momentálně dopouštíme.

Defenzivní činnost týmu je od začátku přípravných zápasů po palbou kritiky. Berete jí? Je kritika oprávněná?

Oprávněná je. Není to ale jen o nás obráncích. Špatně dozadu hrajeme celý tým. Necháváme střílet soupeřovy beky, chybí nám pokrytí druhé vlny. Dopředu se chce každému a zpátky už je to horší. Špatná defenzíva je vinou nás všech.

Kamil Vaněk - Deník