HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
28.09.2009 | Jiří Rada | A-tým

Ani prvoligový brankář Míča k výhře nepomohl


Po zranění Pavla Maláče se řešilo brankářské duo pro start druholigového ročníku. Trenér Zmrhal si vybral své brankáře Kaiseršota a juniorského gólmana Čekala. První tři utkání chytal Jakub Kaiseršot, ale v posledním duelu proti Písku byl vystřídán právě Čekalem. Již na předsezónní besedě hovořil manažer klubu Aleš Kučera o možném příchodu třebíčského brankáře Pavla Míči. Slova manažera nebyl pouze výkřik do tmy a Pavel Míča opravdu pelhřimovský dres oblékl. Bohužel ani on k výhře nepomohl a určitě nebude rád vzpomínat obzvlášť na třetí inkasovanou branku.

Tento článek patří k zápasu ZNS - PEL 6:3

Teprve dvaadvacetiletý třebíčský brankář neoblékl v zápase proti Žďáru nad Sázavou poprvé. „V týdnu mi trenéři řekli, že půjdu do zápasu za Pelhřimov, a já se na to strašně těšil. Chytal jsem za Spartak již před dvěma lety a strašně se mi tady líbilo,“ nešetřil chválou na pelhřimovský hokejový klub Pavel Míča.

Začátek utkání byl právě pro brankáře Spartaku velmi těžký. Hned po vstřelení vedoucí branky si zahráli pelhřimovští hokejisté řadu oslabení a Míča se měl co ohánět. „V oslabeních jsem se chytl, docela mi to šlo, ale pak přišel ten třetí gól a tím se to podle mě zlomilo,“ řekl třebíčský odchovanec.

První branku inkasoval z trestného střílení, při kterém hodně dlouho stál a nevěděl co střelec provede. „Já ty hráče tady vůbec neznám, takže jsem netušil, co udělá. Snažil jsem se ho nalákal na tu levou stranu, ale on stačil vystřelit dřívě, než jsem byl připravený,“ okomentoval trestné střílení gólman Pelhřimova.

Brankářská dvojka prvoligové Třebíče odchytala za Pelhřimov více než slušný zápas, ale třetí branku si za rámeček určitě nedá. „Byla to moje chyba. Čekal jsem nahození za branku, tak jsem si šel pro puk a na poslední chvíli útočník Žďáru puk nahodil na branku. Já bohužel už nestihl zareagovat,“ litoval svého výletu za branku nešťastník zápasu.

„Byl bych rád, kdybych mohl chytat znovu. Určitě bude záležet, jak se domluví oba kluby, ale byl bych opravdu rád, kdybych tady mohl být. Potřebuji chytat a Pelhřimov je v tomto směru výborná volba,“ má jasno Míča.

Jiří Rada