HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
01.02.2010 | Jiří Rada | A-tým

Musím se do toho zase pořádně dostat, míní Vrdlovec


Alespoň jedno pozitivum bychom na nedělním nepovedeném utkání u Vajgaru přeci jenom našli. Ačkoliv se zdálo, že si letos již hokej nezahraje, tak proti Jindřichovu Hradci nastoupil. Řeč je o dvacetiletém útočníkovi Danielu Vrdlovcovi, který po měsíční pauze, zapříčiněné zranění kolena, opět nastoupil v červenobílém dresu a ihned se prezentoval brankou. Zajímavostí u tohoto nepříliš urostlého útočníka je, že má průměrně bod na zápas (12 zápasů, 7 branek a 5 asistencí).

Tento článek patří k zápasu JHR - PEL 6:1
Dane, nedávno proběhla zpráva, že pro tebe sezóna předčasně skončila a najednou jsi nastoupil. Můžeš nám trochu objasnit situaci okolo Tvého zranění?

První prognóza byla, že mám přetržený postranní vaz v koleni, ale poté se ukázalo, že ho mám pouze natažený a že mám hematom na menisku. Léčba měla trvat 5-6 týdnů, což jsem dodržel a po šesti týdnech jsem začal koleno zatěžovat. Po týdnu na ledě jsem vlastně odehrál dvě utkání. V sobotu za Havlíčkův Brod a v neděli za Pelhřimov.

Jak ses tedy po těchto dvou náročných zápasech za sebou herně a hlavně fyzicky cítil?

V první třetině to bylo dobré, ale ve druhé jsem již začal pociťovat, že ten měsíc mého léčení mi velice chybí. Musím se do toho opět pořádně dostat a snad to bude lepší.

V čem bys hledal příčiny nedělního nezdaru v Jindřichově Hradci? Vždyť první třetina přinesla vyrovnaný a pohledný hokej…

Nevím, čím to bylo. Špatně jsme si pokrývali protihráče před brankou, stříleli na nás ze všech pozic a určitě jim to tam padalo i se štěstím, které nám tentokrát chybělo.

I když jsi za Pelhřimov poslední dobou nehrál, tak sis musel všimnout změny v sestavě, kterou trenér trošku pozměnil. Myslíš si, že to mohlo mít na utkání nějaký vliv?

Pár kluků je tady úplně nových, které ani pořádně neznám, takže těžko říci. Trenér to zkusil, ale příště to zřejmě udělá jinak. Předtím se týmu dařilo, tak uvidíme, co vymyslí do dalšího utkání.

Poslední třetina již byla opět vyrovnaná a i sestava se vrátila do již zápasy prověřené podoby, tedy s tou změnou, že jsi nastupoval s Dostálem a Jánským.

To je pravda, ale dohánět takovouto ztrátu se soupeřem, který je druhý v tabulce a hraje kvalitní hokej, je velmi složité. Snažili jsme se to nějak dohrát a nastřílet nějaké branky, aby skóre nevypadalo tak hrozivě, což se nám bohužel nepodařilo, ale na druhou stranu jsme ani další nedostali.

Jiří Rada