HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
27.09.2010 | Eva Streichsbierová | A-tým

Věřím, že se nebudeme vracet prázdnou, hlásí před cestou na jih Čech Martínek


Navázat na poslední dva povedené zápasy! To je cíl, se kterým se v úterý 28. září vypraví pelhřimovští hokejisté k dalšímu utkání nové druholigové sezony. Tentokrát povede jejich cesta na led nedalekého Jindřichova Hradce. „Je to pro nás vlastně takové derby,“ usmívá se hlavní kouč Spartaku Jaroslav Martínek. „Ale ono je jedno, s jakým soupeřem hrajeme, hlavně, aby se nám podařilo získat další body,“ přeje si. Zápas začne v 18 hodin.

Tento článek patří k zápasu JHR - PEL 2:5

Minulý týden byl pro hokejisty Spartaku velmi vydařený. Nejprve vyhráli vysoko 11:1 v Kutné Hoře a poté v neděli porazili před vlastním publikem Milevsko těsně 3:2. „V obou zápasech jsme hráli dobře, a pokud chceme uspět i v Jindřichově Hradci, musíme ten výkon zopakovat. To znamená především vycházet z dobré obrany,“ má jasno o utkání trenér.

Jindřichohradeckým hokejistům se letos vstup do sezony ani trochu nevydařil. Po čtyřech kolech mají na kontě pouhé dva body a v tabulce skupiny Střed jim patří až poslední příčka. „To ale neznamená, že nás čeká snadný zápas. Naopak, oni určitě budou chtít konečně zabrat a pro vítězství udělají maximum,“ říká na adresu úterního soupeře Martínek. „Přesto věřím, že neodjedeme s prázdnou,“ dodává.

Na jih Čech by měl Spartak odcestovat se stejnou sestavou, s jakou nastoupil v nedělním domácím vítězném duelu s Milevskem. Až na jednu výjimku. „Bohužel asi nebudeme moct počítat s Jirkou Kubátem, který si poranil třísla. Ještě ale nemám úplně jasno, koho postavíme místo něj,“ krčí rameny šéf pelhřimovské střídačky.

Spartak se s Jindřichovým Hradcem utkal už v přípravě. Nejprve ho doma rozstřílel 10:3 a v odvetě potom prohrál 3:5. Ani při jednom z těchto soubojů ovšem nový trenér pelhřimovského A-týmu nebyl. „Ono je to ale stejně jedno. Z přípravy se stejně nedá vycházet, trenéři zkoušejí různé hráče a formace. V úterý to bude úplně jiný zápas,“ je přesvědčený Martínek.

Eva Streichsbierová