HC LEDNÍ MEDVĚDI PELHŘIMOV
15.11.2010 | Eva Streichsbierová | A-tým

Martínek: Byli jsme neukáznění a domácí nám dávali v přesilovce góly


Byla to odveta se vším všudy. Začátkem října vyhráli pelhřimovští hokejisté na domácím ledě v souboji s regionálním rivalem ze Žďáru nad Sázavou těsně 4:3, když rozhodující gól vstřelil pouhých 18 vteřin před koncem normální hrací doby Jan Hrbatý. V polovině listopadu se v závěru přiklonilo štěstí na stranu soupeře.

Tento článek patří k zápasu ZNS - PEL 5:4

Jen s tím rozdílem, že jednatřicetiletému útočníkovi žďárského týmu Miroslavu Bukáčkovi se nechtěl čekat až do úplného konce a vítěznou trefu zařídil už v úvodu 59. minuty. Přesněji řečeno 114 vteřin před tím, než na stadionu zazněla závěrečná siréna. Domácí tak mohli slavit výhru 5:4.

„Pro nás to byly strašně moc důležité body. Možná si to ani někdo neuvědomoval, ale my jsme tohle vítězství hrozně potřebovali,“ svěřil se pro internetové stránky žďárského klubu hlavní trenér úspěšného týmu Petr Kuchyňa. „Musím klukům poděkovat. Dnes dokázali, že hokej hrát umí,“ dodal.

Fanoušci, kteří na derby v neděli na žďárský stadion dorazili, určitě nelitovali. Nejenže viděli devět gólů, ale také velmi povedený a dramatický souboj. „Podle mě to byl opravdu pěkný hokej z obou stran a oba týmy také měly dost šancí,“ uznale pokyvoval hlavou šéf pelhřimovské střídačky Jaroslav Martínek. „Bohužel pro nás byli nakonec šťastnější domácí,“ povzdechl si.

Kvalitu zápasu si pochvaloval i jeho žďárský protějšek Petr Kuchyňa. „Hrálo se nahoru dolu, bylo v něm spoustu tvrdých osobních soubojů, které k hokeji patří. Myslím, že přesně tohle se lidem líbí. A my jsme jim za ty předchozí zápasy hodně dlužili,“ nechal se slyšet kouč domácího mužstva.

I když drobné výtky nakonec vůči svým svěřencům přeci jen našel. „Například při gólu, kterým Pelhřimov vyrovnával na 4:4. Prostě se nesmí stávat, že nám tam takhle přes střední pásmo projde hráč, zvlášť ne obránce. Vždyť tam šel jak po městě s nákupem,“ zlobil se Kuchyňa. „Ale jinak kluci podali naprosto trpělivý a výborný výkon,“ rychle přidal i pochvalu.

A zatímco Žďár slavil, Pelhřimov prožil další neúspěšný večer na ledě soupeře. V pořadí už pátý! „Myslím, že jsme byli trochu neukáznění, že jsme udělali několik zbytečných faulů ve středním pásmu, které nic nevyřešily. Ale domácím pomohly k tomu, aby z nich dali góly,“ smutnil Martínek.

Eva Streichsbierová